PDA

View Full Version : Academia Vedetismelor si Fitelor

Maria
01-06-08, 12:40
Am postat aceasta lucrare pe mai multe forumuri. Mai mult poate decat in cazul altor ficuri incepute de mine, mi-a fost foarte dificil sa scriu la el, pentru ca parodia nu este un gen care sa ma caracterizeze. Mai mult, imi este imposibil sa scriu ceva vesel cand sunt foarte oboosita, stresata si deprimata.

Chiar si in aceste conditii, promit ca il voi finaliza de aceasta data, cu atat mai mult cu cat dupa ce termin cu materatul voi avea o idee mai mult timp liber pana in noiembrie cand dau examenul de definitivat in profesie.

Ce pot spune despre lucrare in sine. In primul rand, este o parodie. Anime-urile parodiate pana acum sunt Naruto, Slayers si Yu Yu Hakusho. Pe parcurs poate voi mai adauga si altele - poate nu.

In esenta este vorba despre o scoala formatoare de "vedete". De la muzica clasica si compozitori precum "Motzat" pana la manele, aici se studiaza orice are legatura cu nobila profesie de cantaret.

Toate bune si frumoase pana cand formatia AkaTzuika din care face parte Itzache Muchiha, fratele betivan al lui SasuKeh (unul dintre elevii Academiei) le arunca o provocare vedetelor in devenire, sub forma unui concurs muzical pe viata si pe ritmuri.

La fiecare capitol voi face lista cu numele din anime ale personajelor parodiate. Pana voi ajunge aici la ultimul capitol postat pe manga-anime, orice eventuale capitole noi le puteti cauta la sectiunea "Updates".

ACADEMIA VEDETISMELOR SI FITELOR<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Capitolul 1 – Intra in scena vedetele<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Ziua in care vom incepe incursiunea noastra in lumea ampla si plina de farmec a Academiei Vedetismelor si Fitelor (numita astfel pentru ca toti cei care o terminau ajungeau vedete fitoase si barosani cu Mertzane), ei bine, era o zi ploioasa si mohorata. Incepuse sa ploua inca din seara precedenta, si de atunci continuase fara oprire, acoperind cu apa amestecata cu namol aleile frumos pietruite ale Academiei. Mai mult, canalul de la coltul strazii se infundase – ca de fiecare data cand incepea sa ploua! – si o balta uriasa se formase in fata portilor prestigioasei institutii. Inaintand cu greu si incercand pe cat posibil sa nu se afunde prea mult in apa maloasa, studentii isi facura aparitia unul cate unul.<o:p></o:p>
Deodata, cu un vajait prelung, urmat de zgomotul stropilor de apa care sareau in toate directiile si de injuraturile sonore ale celor recent botezati, isi facu aparitia un Mertzan rosu, ultumul model cu scaune din piele si computer de bord. Exact in fata Academiei, minunatul vehicul se opri brusc si un sofer imbracat in intregime in piele cobori cu grija in balta si deschise larg portiera, avand grija sa traga si scarita cu care era prevazut acest ultim tip de Mertan. <o:p></o:p>
Cu o expresie de Don Juan de mahala studiata cu atentie in oglinda oglinjoara de acasa si cu parul coplesit de gel, un tanar de inaltime medie cobori tacticos din masina fumand de zor un trabuc pe care il aprinsese la capatul gresit. O geaca de piele neagra atarna neglijent pe trupul sau bine facut, lasand sa se vada maioul lucios, semitransparent, iar pantalonii largi, de asemenea negri erau prinsi cu o curea lata, din piele intoarsa. O pereche de pantofi cu ciocate, cele 5 lanturi groase din aur ce atarnau de gatul sau si cele 4 ghiuluri completau imaginea noului venit. Desigur, un aspect interesant ar fi si perechea de ochelari cu stergatoare ultimul tip care se ivea dintre suvitele sale negre si slinoase, dar avand in vedere ca era ploaie si nu intelegem motivul prezentei lor, am prefera sa ii trecem cu vederea. <o:p></o:p>
Cu corpul inclinat la 90 de grade, ca si cum impozanta prezenta a tanarului il coplesise pe de-a-ntregul, soferul il ajuta sa coboare, parand gata sa isi foloseasca mainile pe post de trepte pentru gingasele picioruse ale Inaltimii sale. <o:p></o:p>
O tanara cu fusta plisata de exact 20 de centimetri, cu vreo doua cruci la gat si cercei lungi, fiecare terminat cu cate un cap de mort si cu camasa neagra, putin cam larga si cu guler inalt tocmai se apropia de portile Academiei. Vazuta de aproape, parul negru, unsuros si foarte drept ii dadea aspectul unei inecate, iar albul cadaveric al fetei contrasta puternic cu ochii stralucitori, conturati cu negru si cu buzele de un rosu intens. Intreaga expresie a figurii indica dispretul fata de sine si de lumea inconjuratoare, intregind aspectul macabru, morbid al tinerei studente.<o:p></o:p>
Imediat ce o zari, buzele tanarului schitara un zambet stralucitor, de asemenea indelung studiat in prealabil. Era suficient sa te uiti la chipul sau frumos, usor masliniu pentru a ghici uriasa sa incredere in sine si poate ceva mai mult, ceva ce aducea oarecum a ingamfare. <o:p></o:p>
-Gagico, ce trebi invartesti pe acilea? Sa moara mama daca am vazut craci mai marfa ca ai tai! zise el cu o voce putin ragusita. <o:p></o:p>
Imediat, tanara interpelata se opri in loc intoarse dispretuitoare capul spre el, fixandu-l cu o privire care sugera ca tocmai a vazut un gandac sau o alta vietate nedemna de vreun interes din partea ei.<o:p></o:p>
-Vai! Miro-ku-Gura-de-Haur, tu erai? intreba ea cu o voce de asemenea ragusita, cel mai probabil de la tutun si pe un ton care trada iritarea. Moartea ar fi o pedeapsa prea mica pentru unul ca tine, iadul nu este un loc suficient de incapator. Damnare eterna, afemeiat nenorocit, manelist spurcat ce esti! Din cauza ta fosta mea prietena si-a taiat venele, a luat doua tuburi de pastile si a incercat sa sara de la etaj, putea sa ramana schiloada. <o:p></o:p>
-Gura, fa, ca nu s-a paradit nici dupa ce a facut toate draciile alea de care flencani acolo-sa! Tu baga la cap ca esti gagica mea si ca io te iubesc numai pe tine si pe Dumnezau! Doar pentru tine am dedicat versurile ultimului meu mare hit – si aici tanarul isi lua o pozitie cat mai cocoseasca si slobozi un vaiet prelung: ooooooooooooooooooooooooooooffffffffffffffffffffff fffffffffffffff, viataaaaaaaaaa meeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ooooooooooooooooooooooooooofffffffffffffffffffffff ff, iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaa!!!!<o:p></o:p>
-Ooooooooooooooooof, degeaba te jeleeeeeeeeeeeeeesti, continua ea deloc impresionata, tareeeeeeeeeeeee ridiicol mai esti!, dupa care se intoarse cu spatele si inainta tantosa pe aleea plina de namol. Fara sa mai tina cont de faptul ca isi murdarea pantalonii pe care cheltuise o avere (pentru ca in general Gucci nu facea haine de prost gust si fusese obligat sa plateasca extra, ca sa aiba si eticheta cu numele creatorului cusuta pe spatele pantalonilor), Miro – cu – gura de Haur alerga dupa ea si ca prin farmec manuta lui dreapta atinse in treacat posteriorul fara cusur al tinerei domnisoare. Ca din senin, o poseta cantarind cel putin o tona vajai prin aer si se opri fix in capul proaspat dat cu gel al nefericitului Don Juan. <o:p></o:p>
-Ooooofffffff paruuuuuuuuuul meeeeeeeeeeu, oooooooooooooooffff gelutuuuuuuuuul meeeeeeeu!!!! exclama el ducand mana la cap, foarte preocupat de coafura sa acum de domeniul trecutului. <o:p></o:p>
-Ma cretinule, data viitoare sa iti gasesti tarfe din alea vopsite in cap, numai asemenea scursori se pot uita la unul ca tine! Mie imi trebuie cineva mai intelectual, care sa aiba preocupari asemanatoare cu mine, care sa nu ezite sa se plimbe cu mine noaptea prin cimitire, sa studieze carti de ocultism si sa asculte muzica adevarata, nu porcariile pe care le urlati voi ca magarii pe holuri. Ai priceput sau trebuie sa fac ceva ca sa bagi la cap? Sau gelul a trecut prin tigva si ti-a afectat creierul minuscul??<o:p></o:p>
Fara sa mai astepte raspunsul lui Miro Ku gura de Haur, care era oricum stupefiat de maretia geniului sau creator si se chinuia acum sa gaseasca versuri care sa rimeze cu “meu”, fata se indeparta in graba si intra pe usa Academiei fara sa mai fie tulburata de vreun muritor nevrednic. <o:p></o:p>
-Nu, chiar nu merge “Of degeaba-l iau/Degeaba pe par il dau”, murmura Miro scarpinandu-se ganditor in cap. Intr-adevar, problema merita studiata mai indeaproape, simtea ca este pe urmele unui nou hit. <o:p></o:p>

Welcome

To see more of this thread, please login or register.