PDA

View Full Version : Ao no exorcist

Teh
16-10-11, 09:48
Ao no exorcist

Ao no exorcist este un anime apărut în primăvara acestui an ( 17 aprilie 2011 ) şi s-a 'derulat' până în toamnă ( 2 octombrie ). Făcând parte din genurile acţiune, supernatural, fantasy & shounen, şi având 25 de episoade ( acum completate ) cu câte 24 de minute per episode, producţia poate fi considerată una destul de populară şi de succes.

Povestea este constituită din prezenţa a două dimensiuni tipice: lumea oamenilor, aici 'Assiah' şi lumea demonilor, numită aici 'Gehenna' - aparent, demonii 'călătoresc' în ambele lumi, făcându-şi apariţia şi în lumea oamenilor şi creând dezordine adesea. Pentru acest lucru este nevoie de exorcişti, pentru a menţine pacea/ordinea/disciplina în rândul oamenilor, pentru a-i proteja de eventualele pericole pe care apariţia demonilor în lumea lor ar prezenta-o ( demonii sunt capabili de a 'poseda' oameni, iar aceştia sunt văzuţi doar de anumite persoane, cu anumite înclinaţii/puteri; exorcişti ).
Povestea are, totuşi, şi un personaj care poate fi numit central, şi anume Rin Okumura, fiul lui Satan ( conducătorul lumii Gehenna şi 'zeul' demonilor ). Rin, care posedă puteri demonice şi fiind din fire impulsiv, va fi el oare capabil să se stăpânească în dorinţa lui de a deveni exorcist, intrând în contradicţie cu însăşi făptura şi constituţia sa?

_
Am văzut anime-ul atâta vreme cât a fost on-going şi prima mea părere asupra producţiei a fost una incredibil de bună. Totuşi, pe parcursul derulării episoadelor, am realizat că nu este decât un alt anime creat pentru popularitate, entertainment şi pentru stupidul motiv de comercializare, money, money and money. Avea foarte mult potenţial la început, dar apoi s-a transformat într-un cliche atât de mare încât nu mi -a mai făcut atât de mare plăcere. Ca anime, I can say it's a good one, are multe caracteristici okay, you could say şi aşa ca şi grafică, personaje, idee, destul de bine puse la punct, dacă din primele episoade de îndrăgosteşti. Doar că entuziasmul îţi piere la final când observi că nimic din ce voiai tu să se întâmple nu s-a derulat aşa cum ar fi trebuit, că devine un mare şi jalnic stereotip şi că eşti dezamăgit de nu mai poţi. Well at least that's what happened to/with me.

În ceea ce priveşte personajele, l-am îndrăgit mult pe Okumura Rin până să devină animeul atât de jalnic şi motivul pentru care i-am dat o notă mare, mare pe myanimelist este doar produsul impresiei primelor episoade, foarte reuşite de altfel, a openingurilor destul de faine, aproape amazing at some point şi datorită 'febrei the blue exorcist ' ce mă prinsese într-un anumit punct, la început, când nu mai puteam aştepta apariţia episoadelor ce vor urma. Cât şi, trebuie să recunosc, a personajului central, Rin, because he looked so freaking adorable and funny and... well like any main character, he had IT.
În orice caz, nu îl pot considera un anime genial, ci doar unul cu foarte mare potenţial la început şi care are un final total dezamăgitor.

Grafica, aşa cum am mai spus, mi-a plăcut, este reuşită şi am citit şi un extra shot din manga, deşi nu şi manga în original lol şi mi-a plăcut ce am citit pe acolo şi văzut, şi asta a fost chiar înainte să apară animeul because I randomly read it şi apoi am realizat what the connection was. Arta prezentă în manga e... impecabilă şi se reflectă, oarecum, şi în anime.
Op./ed.- very good, mi-au plăcut. Soundtrack bun. Idee bună, personaje okay, doar declinul clişeic care are loc strică animeul şi faptul că acţiunea a fost mult, mult, mult prea grăbită. Consider că, dacă s-ar fi întins pe mai multe episoade ( vreo 40-50 ar fi fost rezonabil şi totodată plăcut, nici prea multe pentru exagerare şi nici prea restrânse, ar fi avut loc şi pentru 1-2 episoade de umplutură, care sunt oricum prezente şi totodată pentru desfăşurarea amplă, şi totodată mai plăcută, a acţiunii în sine ). But hell, I'm just saying.

Voi ce păreri aveţi?

Welcome

To see more of this thread, please login or register.